• שבת ומועדים
  • מכשירי חשמל

עזרי שמיעה בשבת

הרה"ג יעקב אריאל

ז אייר תשס"ז
שאלה
אני כמעט חרש. אני יכול לשמוע דיבור של אחרים רק אם הם מדברים לתוך מקרופון נייד המחובר למשדר. המכשיר שמיעה שלי קולט מהמשדר ההוא. הבטריות שבמכשיר שלי שורדות כשבוע, אך, הבטריות במשדר נגמרות לאחר כשלש שעות. אי לכך, אני בדרך כלל מכבה את המשדר בין שיחה לשיחה ומדליק אותה מחדש בשעת הצורך. מה עלי ועל יהודים כמוני לעשות בשבת?
תשובה
יש למצוא פיתרון טכנולוגי לבעיית החלפת הסוללות, כיבוי המכשיר והפעלתו מחדש וכמו כן החלפת הסוללות בשבת אסורים. עצתי לך לפנות למכון צומת בגוש עציון שיציעו פיתרון לבעיה.