• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

הצבעה לאיחוד הלאומי-מפד"ל

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ח סיון תשס"ז
שאלה
האם כעת, לאחר שראינו שחבר הכנסת אורלב מציע חוק המתיר תחבורה ציבורית בשבת, יש לאסור ע"פ ההלכה את ההצבעה בבחירות למפלגת המפד"ל, כדי לא להיות שותף בחילול שבת?
תשובה
אמנם דעת רבים שעצתו של אורלב לחוק השבת לא תתקן את המצב. אלא להיפך תגרום לחילול שבת רב יותר. אך כוונתו הלא היא דווקא למען השבת. ולכן לא צריך לפסול לא את האדם ולא את המפלגה. אלא ללבן את הסוגיא ולהראות לו שחוק זה אינו מועיל אלא מזיק. עליך להבין שכדי להשפיע עלינו להיות מאוחדים. כל השואפים לשלמות התורה העם והארץ צריכים להיות מאוחדים ואז נוכל להשפיע ולשנות את המצב לטובה. ואף שבפרטים יש חילוקי דעות אפילו חריפים בכל זאת עלינו לשמור על אחדות בכל הדברים המוסכמים. והדברים המוסכמים הם רבים מאד. אף אחד לא נדרש לוותר על דעתו ולהתפשר בגלל האחדות. האחדות תפקידה ללחום ביחד על כל המשותף והמוסכם.