• מצוות הקשורות בדירה

מגורים לפני חנוכת בית

הרב שלום אילוז

י"ז סיון תשס"ז
שאלה
בקרוב אנו מסיימים שיפוצים בדירה שקנינו לפני חודשיים, בתקופה זאת אנו גרים אצל אימי. בעלי נעשה חסר סבלנות אין לו פרטיות והמצב גורם למתח ומריבות האם מותר לגור בדירה לפני חנוכת הבית, אם קובעים מזוזה בכניסת הבית, והאם בחנוכת הבית צריך לברך שוב על קביעת המזוזות האחרות?
תשובה
לזמן קצר אפשר לגור בדירה קודם חנוכת בית, אך להשתדל לעשות חנוכת בית כמה שיותר מהר. ובתנאי שיש מזוזה. ואם בחנוכת הבית יקבעו עוד מזוזות אפשר לברך עליהם גם כן.