שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • שימוש בפלטה
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
קיימת לנו בעיה עם השארת אוכל לח למשך כל השבת: אם לא שמים פלטה על שעון שבת - האוכל נשרף ונעשה לא טעים. אם שמים פלטה על שעון שבת כך שיחמם רק לפני הסעודות - האוכל עומד כל הלילה בחוץ ועלול להתקלקל בימות הקיץ. איך ניתן לפתור בעיות הללו?
תשובה
עיין בשאלה "חימום דבר יבש על הפלטה" על הגדרת דבר לח ויבש. היוצא מכאן הוא שלאשכנזים יש בעיה בחימום תבשיל בסיטואציה כזאת, ולכן האפשרויות הן: לשים כלי ע"ג כלי, או לסדר את התפריט כך שבבוקר לא יהיה אוכל נוזלי שמתקלקל בשהיה על הפלטה. הרב רואי מרגלית.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il