• מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

סיר פרווה שהתבשל בו חלבי

הרב בנימין במברגר

כ"ג תמוז תשס"ז
שאלה
סיר פרווה שבטעות התבשל בו טורטוליני גבינה עם פטריות למשך שתי דקות. מייד אחרי זה נרחץ היטב. האם אחרי שבוע שלא בושל בסיר שום דבר מותר לבשל בו אוכל פרווה כגון אורז ולשים את האורז על צלחת בשרית ולאכול עם בשר? או שהסיר נהיה חלבי ואסור להשתמש בו יותר כפרווה?
תשובה
הסיר מוגדר ככלי חלבי שאינו בן יומו וככזה מותר לבשל בו תבשיל פרווה ולאוכלו עם בשר. אם לא רוצים לשכוח שהוא הפך לחלבי אפשר להגעיל אותו והוא יחזור להיות פרווה.