• מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

ציפס שטוגן בשמן שטיגנו בו קודם לכן בשר

הרה"ג דוב ליאור

י"ב אייר תש"ע
שאלה
א. האם מי שאוכל נהיה בשרי באכילת מנה קטנה של ציפס? ב. אם ההכשר אינו מהדרין על כל המסעדה (מקדונלדס), נחשב כאוכל תערובת בשר שאינו מהדרין? יש לציין תמיד הציפס מטוגן נפרד מהבשר רק השמן הוא שמשתמשים בו עוד פעם.
תשובה
א. לפי שיטת יהודי אשכנז, אם יש במאכל טעם בשר יש להחמיר. לפי שיטת מרן המחבר, אפילו אכל מרק בשר והוא לא אכל את הבשר עצמו אינו חייב להמתין בין הבשר לחלב. אמנם בבן איש חי כתוב שיש קהילות ספרד שהחמירו כמו הרמ"א אולם על כל פנים לבני ספרד הנוהגים על פי שיטת המחבר אין צורך להמתין. ב. אין צורך להחמיר עד כדי כך ולהחשיב את הצ'יפס כבשר לא חלק.