• עובד ומעביד

השגת גבול בכשרות

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד אב תשס"ז
שאלה
מהו הגדר של השגת גבול, האם דיני השגת גבול חלים במקרה שהמעביד חוכר עובד לעבוד אצלו ונתעגלו חיכוכים, ואז טוען המעביד אני לימדתיך את המקצוע וע"כ אסור לך לעבוד בתחום זה באזור הגיאוגראפי (יבשת) ללא רשותי בכתב. וכן האם דין זה שייך גם כאשר גוף ממשלתי טוען כך כרבנות האוסרת למשגיח שהוכשר לכך ברבנות לעבוד במקום אחר בלא רשותה?
תשובה
אם זה לא היה תנאי מראש או התחייבות, אי אפשר לדרוש דבר כזה. אם יש חוק של גוף ממשלתי, הוא מחייב, זה כמו התנאה מראש.