• בר ובת מצוה

בר מצווה בגיל 14?

הרב שמואל הולשטיין

כ"ו אלול תשס"ז
שאלה
לבני יש בר מצווה בדצמבר, אנחנו בארצות הברית ואין לנו כסף לשלם לרב כדי שהילד יעלה לתורה, אבל ביולי 08, אנחנו חוזרים לארץ ישראל. האם זה אפשרי שאור, יעלה לתורה שהוא בן 14?
תשובה
לעלות לתורה תמיד אפשר, בכל גיל (מעל בר מצוה). אולם בעליה לתורה בבר מצוה ישנה זכות מיוחדת שחבל מאוד(!) להפסיד, לכן צריך מאוד להתאמץ על כך, ושווה לחסוך בדברים אחרים ולתת לילד את הזכות הכל כך גדולה להיות מחובר לכל שרשרת הדורות של עם ישראל. ובזכות זה תזכו לראות ממנו בעזרת ה' הרבה נחת ושמחה. מזל טוב!!!
הרב שמואל הולשטיין