• תורה, מחשבה ומוסר
  • תורה ופרנסה

ישיבה או לימודים אקדמיים?

הרב ש. יוסף וייצן

י"א מרחשון תשס"ח
שאלה
יש לי התלבטות קשה כבר חצי שנה ואף יותר, היות וסיימתי את שירותי בצבא (השירות הפעיל) במסלול ההסדר ולאחר כחודש השתחררתי סופית מצה"ל ואני מתלבט אם להמשיך בישיבה. אציין כי בישיבת ההסדר שבה הייתי לא הרגשתי, לאחר תקופת נסיון של חודש וחצי, מחובר ולא הרגשתי בה שאוכל להתפתח רוחנית, האם כדאי לנסות ישיבה אחרת או ללכת לקיצוניות השניה בכלל ולהתחיל ללמוד לימודים אקדמיים ובעצם "להתחיל את החיים", כמובן שזה יהיה בנוסף לשיעורי תורה ולימודי קודש כמה שאוכל?
תשובה
אם יש סיכוי וסיבה הנראית לעין שבישיבה אחרת תזכה יותר להתחבר אז שייך לנסות עוד ישיבה. אולם אם לא נראית סיבה הגיונית שתשנה את המצב שלך. אם הקושי בהתחברות לא מצד אופי הישיבה אלא מצד בעיות אישיות אין רצוי סתם להחליף ישיבה. אם ללמוד יום שלם לא מתאים כדאי לעבור למסלול של לימוד מספר שעות ביום.