• בגינה ובשדה

צמחי תבלין באדניות בשמיטה

מכון התורה והארץ

ו מרחשון תשס"ח
שאלה
1. האם ניתן להזיז אדנית הנמצאת בשמש ישירה לצל, במרפסת שאינה מקורה (קומה שניה), אם נראה שהצמח סובל, אך לא מת? 2. האם ניתן לגזום ענפים של צמח תבלין (בזיליקום) שצמח מאד וכורע תחת עומס המשקל, אך לא מת? (גדל באדנית במרפסת שאינה מקורה בקומה שניה)
תשובה
1. יעשו זאת בשעות הלילה. 2. אם פעולה זו תעשה ללא מטרות הצמחה אלא להצלת הבזילקום אפשר לעשות זאת, וכדאי לעשות שינוי בגזום, כגון מצד אחד, או ישר בלא הקפדה על מקום הגיזום. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי.