• בגינה ובשדה

דשא סינטטי בשמיטה

מכון התורה והארץ

ב אייר תשע"ד
שאלה
שלום. האם מותר ליישר את הקרקע ולהכין תשתית להנחת דשא סינתטי בשמיטה? האם מותר לפרוס דשא סינתטי על רצפת בטון או גג של פנטהאוז בשמיטה?
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' א. אין כל בעיה לפרוס דשא סינטטי על בטון או גג. אנחנו היום לא גוזרים גזרות חדשות, ועוד שהדשא הסינטטי ניכר וכל אחד יכול להבחין שאין כאן דשא רגיל. ב. ליישר קרקע אפשר יהיה להתיר, אם הקרקע לא תהיה של גינון, אלא מלאת חצץ ואבנים קטנות. כמו כן אולי אפשר יהיה להקל אם ישימו את המשטחים בשעת היישור, ובכך יוכח לכל שאין כאן הכנה לשתילה וזריעה אלא להנחת מרבדים. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון