• שעטנז

בגדים שיש בהם שעטנז

הרה"ג דוב ליאור

ז שבט תשס"ח
שאלה
באילו בגדים יש חשש שעטנז? מכנסיים אלגנטיים (לא של חליפה) (100 אחוז כותנה), חצאיות אלגנטיות (לא חליפה), סוודרים אקרילן, חצאיות גינס, מעילים לא מצמר, מכנס דגמ"ח איך אני יודע להבחין בין מכנס/חצאית שיש חשש לבין כזה שאין?
תשובה
בעניין שעטנז, הכלל הוא כך, רק בבגדי צמר ופשתים יש לחשוש. אם לא כתוב, שיש צמר, מדוע שאנו נחשוש שהכניסו שם צמר. במכנסיים זה רחוק שיהיה דברים כאלה, היום יש כל מיני תחליפים. בדרך כלל, במעילים שבאים מחו"ל יש חשש של שעטנז בכתפיות, וכן יש בגדים מסויימים שיש בהם חשש. אך בסתם דברים לא נראה שצריך לחשוש. כמו כן, דיברתי עם חייט שאמר לי שלא משתמשים בארץ בחוטי פשתן כלל. יש תחליפים לזה שהם יותר זולים.