• יש מניעה הלכתית להינשא?

גיור בילדות עם האם

הרה"ג יעקב אריאל

י אדר א' תשס"ח
שאלה
אני בת לאבא יהודי ולאמא שהתגיירה בארץ בגיור אורתודוכסי. בתחילת תהליך הגיור הייתי בת 9 ובסופו בת 11. אחותי הגדולה הייתה אז בת13. להורים שלי עשו חופה, ואני אחותי ואמא שלי טבלנו במקווה. הרבנים שאלו אותנו שאלות הוסיפו לנו שם יהודי, למרות שבתעודת זהות אני רגינה. כשבדקנו אם אמא את הכתובה וכל האישורים, לי יש חותמת כחולה ולאמא ואחותי הגדולה חותמת שחורה. אני יוצאת עם בחור יהודי ישראלי לא ממשפחת כוהנים, חושבים על חתונה אבל רק כהלכה זה מאוד חשוב לנו (שגם אני חונכתי מגיל 0 עוד לפני הגיור רק בחינוך יהודי עלינו ארצה כשהייתי בת 2), האם הכול בסדר וזה אפשרי?
תשובה
יש רבנויות שאינן מכירות בגיורים בכלל, ויש רבנויות שיבדקו אם קיימת מצוות בהיותך בת מצוה, לכן קשה, לצערי, לתת לך תשובה ברורה. תבררי ברבנות במקום מגורייך אם מאשרים את יהדותך.