• שאלות כלליות

חובת הידור בתפילין

הרה"ג דוב ליאור

כ"ו אדר א' תשס"ח
שאלה
אני פונה בעקבות מחלוקת עם בעלי לעניין הידור בתפילין. המחלוקת סבה סביב השאלה האם יוצאים ידי חובה בהנחת תפילין כשרות או שיש חובת הידור בתפילין? כמו כן, האם, כפי שאמר אחד הרבנים אליהם מקשיב בעלי, מי שלא הניח רבינו תם לא יצא ידי חובת תפילין, רציתי לברר אם אמירה זו נכונה?
תשובה
המחבר פוסק כרש"י, וכך נוהגים רוב קהילות ישראל להניח תפילין של רש"י ורמב"ם. יש חסידים שמניחים גם תפילין של רבינו תם. אך אם אדם לא הגיע לדרגת חסידות אי אפשר לומר שלא יצא ידי חובת מצוות תפילין. זו פעם ראשונה שאני שומע דבר כזה, לא ראיתי זאת בספרי הפוסקים.