• שאלות כלליות

אוכל של סבתא

הרה"ג יעקב אריאל

י"ב אדר ב' תשס"ח
שאלה
סבתא שלי היא אישה מסורתית השומרת על כשרות. לאחרונה עלו לי כמה שאלות בנוגע לאכילה אצלה: 1. בתבשילים רבים ישנם עלים (כגון: פטרוזיליה, שמיר ועוד..) אך אני בכלל לא בטוחה שהיא משרה אותם. ממה שניסיתי לברר אמרו לי שהיא שופכת עליהם מים חמים (אני לא יודעת אם זה נכון). האם מותר לי לאכול אצלה למרות זאת, האם יש מקום להתיר כשהעלים עברו בישול ולא אוכלים אותם חיים? 2. אנחנו נמצאים בשנת שמיטה והירקות שהיא קונה הם מהשוק ללא תעודה של היתר מכירה/ אוצר בית דין וכו’. מה לעשות? האם בכלל כדאי לנסות להתחמק מלאכול אצלה ולאכול רק דברים שאני בטוחה שאין בהם בעיה? אני רוצה לציין שאין לי אפשרות להגיד לה שתשנה את מקום בקניות שלה או את הדרך בה היא מטפלת בעלים.
תשובה
ועשית כחכמתך לשמור על כשרות מבלי לפגוע בה, בין היתר תציעי לה עזרה בקניית ירקות ובישולם.