הפרדת סניף הרובע

הרב אליעזר מלמד

כ"ח אדר ב' תשס"ח
שאלה
לכבוד הרב אליעזר מלמד שלום. רציתי לקבל עוד פרטים על איך עשית את השינוי בסניף בני עקיבא שלך בעבר שהפרדת אותו בסניף בין החומות ואולי הדרכות לי איך להעלות את הסניף שלי ברמה התורנית. אבל בעיקר הייתי רוצה לשמוע על איך הפרדת את הסניף.
תשובה
קשה לי להאריך מקוצר זמן. אולם סניף הרובע קם מלכתחילה כסניף נפרד, אמנם בתחילה לא היה ברור עד כמה. וכדי לסייע לכך נתבקשתי על ידי כמה יוזמים, ביניהם מיכאל וסרטייל, תושב העיר העתיקה שלמד אז ב"מרכז הרב" שיעור א', להצטרף לתת פעולות, ובתוך כך גם חיזקתי את העמדה הבסיסית, של בנים לחוד ובנות לחוד. אני אישית לא הייתי חניך בתנועת בני עקיבא, ואף לא היתה התלבטות בזה, כי היה ברור מלכתחילה, עפ"י החינוך התורני שקיבלתי בבית הורי, שלא שייך שאלך לסניף מעורב. אמנם חשוב לציין גם לא היו, בבית ובחברה בה הייתי, דיבורים כנגד בני עקיבא, אלא הערכה לעמדות הבסיסיות ביחס לאהבת התורה, העם והארץ, והרוח האידיאליסטית הטובה שנושבת בתנועת בני עקיבא. ורק עניין המעורב היה לא מוסכם לחלוטין. כל שנותר לי לאחל לך לעשות כחכמתך, תוך התייעצות עם תלמידי חכמים שמכירים את החברה שבסניף שלך.