שאל את הרב

  • הלכה
  • עופות

הכשרת כבד ועוף

undefined

הרב שמואל הולשטיין

א ניסן תשס"ח
שאלה
כיצד ניתן להכשיר כבד עוף על אש גלויה, בתוך הבית, או שיש כלים מיוחדים לצרכים אלו והיכן ניתן לקנותם? (אין לי אפשרות לצלות את הכבד בתנור) האם יש אפשרות לשים את הכבד על רשת ואותה על מחבת? האם החום יהיה מספיק חזק במקרה כזה? לגבי עוף (כרעים, גרון וכו’), האם הוא כבר מוכשר כאשר קונים אותו, או שצריך להשרות אותו במי מלח? ולכמה זמן?
תשובה
ניתן להכשיר כבד על הגז שבבית. לצורך כך מומלץ לרכוש רשת ברזל המיועדת לכך הבנויה משתי רשתות שמתחברות וביניהם מניחים את הכבד. את הכבד יש לשטוף במים, כבד בקר יש לחתוך אותו בסכין מספר פעמים, להניח על הרשת (כבד בקר עם החתכים כלפי מטה), לפזר מעט מלח, לצלות ולאחר מכן לשטוף את הכבד במים. שאר חלקי העוף נמכרים על פי רוב לאחר הכשרתם ולכן אין צורך להכשירם בבית (יש לודא את קיום ההכשרה על הכיתוב באריזה) הרב שמואל הולשטיין
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il