• שאלות כלליות

תשלום מהביטוח על ניתוח

הרב שלום אילוז

ד ניסן תשס"ח
שאלה
לפני כ-3 שנים בוצע בגופי ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין. בבדיקות שנעשו לפני הניתוח גילו זאת, אולם גם בצד שמאל התגלה משהו קטן מאד. בשיחה עם הרופא נאמר לי שאין צורך כלל לנתח בצד שמאל. מיד אחרי הניתוח החלטתי לעשות ביטוח רפואי שיכסה לי אם ח"ו אצטרך לעבור שוב. מילאתי טפסים ואמרו לי שיש לי החרגה בצד ימין, זאת אומרת, שאם אצטרך לעבור ניתוח באותו מקום לא אוכל לתבוע אותם. אתמול ב1/04/08 ביצעתי אותו ניתוח בצד שמאל. לפני הניתוח אמרו לי שאם אעשה את הניתוח במסגרת הקופה הם ישלמו לי 50% מערך עלות הניתוח אותו רציתי לעשות (לפרוסקופיה). האם מותר לי לקבל את הכסף?
תשובה
כיון שהם היו מודעים ללענין זה והם מעצמם מציעים לשלם לך מותר לך לקחת מהם את הכסף.