• תורה, מחשבה ומוסר
  • רב ותלמיד

שאלת רב לגבי שרות לאומי

הרב ש. יוסף וייצן

ח ניסן תשס"ח
שאלה
האם כדאי לשאול רב שמכיר אותי, שייתן לי עצה לגבי בחירת שירות לאומי או שאני צריכה להחליט בדברים כאלה לבד? העניין הוא שאני לא יודעת אם עדיף שירות שבו כל היום מתנדבים או שעדיף לשלב עם מדרשה. דבר שני - אם אתייעץ עם רב, אני חייבת לעשות לפי העצה שלו או שזה בגדר עצה טובה ויש מקום אח"כ לשיקול דעתי?
תשובה
כדאי שתלכי לסוג רב שידוע בכך שהוא לא חותך ומכריע אלא משתף אותך בדעתו. בדרך כלל מדובר על רבנים שהם גם מחנכים. בדרך כלל מדובר לא על גדולים שפוסקים ברוח הקודש. הדרכה זו אינה הדרכה כללית אלא הדרכה לך בגלל המקום שאת נמצאת בו מבחינת הרצון.