• כשרות

שיש וכלים חלביים ובשריים

הרב ש. יוסף וייצן

ט"ז ניסן תשס"ח
שאלה
אישתי היתה בשיעור בהלכות פסח. בשיעור נאמר שגם בימות השנה צריך להקפיד להניח כלים בשריים וחלביים חמים על שיש נפרד, כמו שבפסח אנו נוהגים לכסות את השיש בכיסוי נוסף על העירוי. למיטב ידיעתי, בפסח אנו מקפידים רק בגלל חומרת הרמ"א שטעם נפגם אינו בטל. מהי ההלכה, וכיצד צריך לנהוג? אם אני טועה מה דין הכלים שלנו? (עד עכשיו נהגנו כהבנתי)
תשובה
החומרה שייכת גם בחלבי ובשרי מפני שלפעמים יכול ליזול על הכלי נוזל רותח והוא גורם לבליעה אסורה. אין היתר להשתמש בכלים בשרי וחלבי על בסיס היתר של טעם לפגם משום שגזרו גם עלכ לים שאינם בני יומם. למעשה אם השתמשו ולא נשפך נוזל או במקום שאין כלל חשש שישפך אין בעיה. כל טוב