• דברים שאינם אוכל

כשרות באיפור

הרב שלום אילוז

ה סיון תשס"ח
שאלה
שלום, לאחרונה קיבלתי מוצרי איפור לשפתיים של חברת "בועז שטיין"(חברה ישראלית) וחברת "The Body Shop"(חו"ל), אך אינני יודעת אם הם כשרים. האם יש דרך לברר אם הם כשרים? בבועז שטיין אמרו לי שהרכיב העיקרי הוא שעוות דבורים, אבל אני לא יודעת מהם שאר החומרים. יש לי את רשימת הרכיבים במוצר שיש לי מ-"The Body Shop", אם זה עוזר: Polybutene, Dextrin Palmitate, Ricinus Communis (Castor Seed) Oil, Hydrogenated Polyisobutene, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Diisostearyl Malate, Lanolin, Sclerocarya Birrea (Marula) Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Flavor, Propylparaben, Ammonium Glycyrrhizate, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol, Eugenol, Citral, Tocopherol, Alpha-Isomethyl Ionone, Mica, Titanium Dioxide, Red 7 Lake, Yellow 5 Lake, Blue 1 Lake. תודה רבה רבה מראש.
תשובה
אפשר לברר כשרות של המוצר דרך מחלקת הכשרות ברבנות הראשית, או כמעט בכל מועצה דתית.