• שבת ומועדים
  • ברירה

הוצאת מאכל עם קדושת שביעית מהפח בשבת

מכון התורה והארץ

כ"ח אייר תשס"ח
שאלה
זרקתי בטעות קליפה של בננה שיש בה קדושת שביעית לפח בשבת. האם יש בעיה להרים אותה מהפח משום "בורר", מה עלי לעשות במקרה כזה?
תשובה
בקליפת בננה לא ברור שיש קדושת שביעית, אלא אם כן נשאר חלק מהבננה עצמה, אבל אם אכלו את כל הנאכל ונשארה קליפה בלבד, נראה שאין כאן אפילו מאכל בהמה. אולם אם יש בקליפה חלק מהבננה עצמה, נראה שאפשר להוציא את הקליפה מהפח הרגיל, שהרי אתה רוצה לקחת את החלק הנאכל, ואם כן אין כאן פסולת אלא אוכל מתוך פסולת לשמוש מיידי. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי