• שבת ומועדים
  • שעון שבת

הקדמת השעון שבת בשעת דחק

הרה"ג דוב ליאור

י"ט אלול תשס"ח
שאלה
בשבת הקודמת בבוקר לפני התפילה גיליתי שלא כיוונתי את שעון השבת של פלטת השבת כראוי ולמעשה כל השבת נאכל אוכל קר. בדקתי בספר "שמירת שבת כהלכתה" ומצאתי שלצורך חולה או מצווה יש היתר להקדים את שעון השבת דבר שיגרום לפלטה להידלק מוקדם יותר מהצפוי. ואכן כך עשיתי מפני שחששתי שכל בני משפחתי יאכלו אוכל קר כל השבת. האם נהגתי נכון, וכיצד עלי לנהוג בעתיד במקרה דומה?
תשובה
כיון שזה נעשה ע"י גרמא שהחשמל לא מגיע ישירות לפלטה זה מותר אבל לא היתר גמור לכל השיטות.