• שאלות כלליות

שימוש בכהן וכבודו

הרה"ג דוב ליאור

כ"ה אלול תשס"ח
שאלה
אם כהן לא נמנע מלעזור לאחרים והעמיד את עצמו כך מהתחלה, האם מותר לבקש ממנו לעשות דברים, בידיעה שהוא לא יסרב? אלו מלאכות לא מקובלות לבקש מכהן לעשות בבית הכנסת?
תשובה
אם זה לא שימוש של ביזוי והוא מסכים לכך, מותר, לא שזה הידור אבל זה מותר. אסור לבקש מכהן לעשות ספונג'ה או לשטוף כלים או לרוקן פח אשפה כיון שזה עבודות של ביזוי לעומת זאת אם הוא עובד ומקבל משכורת על כך הוא עושה את זה בשביל עצמו ומותר. גם אם הוא מתנדב בתורנות לצורך הציבור ללא תשלום כמו אחרים מותר.