שאל את הרב

  • הלכה
  • שאלות כלליות

מאיפה נובע האיסור על אכילת עוף עם חלב?

undefined

הרב שמואל הולשטיין

ח תשרי תשס"ט
שאלה
כפי הידוע לי, עד תקופתו של רבי גרשום, יהודים היו אוכלים עוף בחלב ללא הפרעה. רבי גרשום החליט על איסור אכילת עוף בחלב, כשהסיבה היחידה הינה מראית עיניים, כלומר, שאנשים אחרים לא יחשבו שהאדם אוכל בשר בחלב. כיום, ניתן לאכול ללא הפרעה "שניצלים" צמחיים עם חלב, אשר הנראים בדיוק כמו שניצלים בשריים אולם רק לסועד עצמו ידוע שהשניצל אותו הוא אוכל הינו פרווה. למראית עין אנשים עשויים לחשוב כי מדובר בשניצל בשרי לכל דבר. לכן, מדוע בימנו עדיין יש להקפיד על איסור אכילת עוף בחלב או לחלופין, מדוע לא תאסר אכילת שניצלים צמחיים בחלב?
תשובה
נקודת המוצא שלך מוטעת, האיסור של אכילת עוף בחלב הוא תקנת חכמים קדומה וקודמת לרבינו גרשום, ואינה קשורה למראית עין. לגבי אכילת שניצל צימחי בחלב, אכן עד לפני מספר שנים מוסכם היה בין הפוסקים כי ישנה בזה בעיה של מראית עין. אולם כיום שהשניצלים הללו נפוצים ביותר דעת רבים מהפוסקים כי אין סיבה לחשוש ומותר לאוכלם בחלב וכן נוהגים.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il