• שבת ומועדים
  • חול המועד

כתיבה בחול המועד

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ז תשרי תשס"ט
שאלה
אני כותבת את מה שאני צריכה לעשות ברשימת מטלות וכו’, כדי שלא "אלך לאיבוד", האם מותר בחוה"מ ואיך? האם קניין רוחני נחשב לדבר האבד לדוג’ שיר בפתאום עולה לי? בכלל אני משתמשת הרבה בכתיבה ביומיום והמחשבה על כך שאסור לי לכתוב שמונה ימים עושה לי רע. האם דברים שהם לא הכנה למשהו שאני צריכה לעשות אחרי סוכות זה מותר?
תשובה
מותר לכתוב כל דבר שעלולים לשכוח אותו אם לא יכתבו אותו מיד. כתיבה במחשב מותרת כשם שנכתבת תשובה זו אולם אין להדפיסה או להעבירה לדיסק מיוחד.