• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

חנוכת בית - האם אני ראוי

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ח תשרי תשס"ט
שאלה
אני בחור נשוי בן 26, חזרתי בתשובה לפני כ -4 שנים, אני בן למשפחה חילונית. ולפני שנה וחצי התחתנתי ולקחתי על עצמי מצוות כיפה וציצית, בעקבות כך אני משתדל לקיים את רוב המצוות. כיום אני סטונדנט (לקראת הסוף). אני מתפלל במניין באופן קבוע, בזמני הפנוי אני לומד הלכות (הלכות שבת במיוחד), משנה, גמרא, מוסר, שניים מקרא אחד תרגום, וכו’.. הבת של דוד שלי (אח של אבא) עברה לבית חדש עם בעלה והבן שלהם. הם ביקשו ממני לעשות להם את חנוכת הבית (לימוד הזוהר), כולל קביעת המזוזות, עם הברכות כולן. שאלתי היא, האם אני ראוי להנחות ערב רוחני כזה ? בתחילה הצעתי לבת דוד שלי להביא רב מוסמך, אך היא בכל זאת רוצה אותי, וגם אבא שלי מאד רוצה שאני יעשה זאת. אני מרגיש שאני מסוגל, ביום חמישי הקרוב ב - 30/10 תתקיים חנוכת הבית. יש לי מס’ ימים ללמוד את ההלכות המתאימות, ואת סדר הלימוד. מה כבוד הרב ממליץ לי לעשות ? ואם הרב מציע לי לעשות זאת, האם תוכל להציע לי סדר מסויים של הערב, לדוגמא : תפילת ערבית, לימוד, קביעת המזוזה. ואם אני אכין איזו דרשה קטנה, באיזה נושא להתמקד?
תשובה
אם אתה חושב שאתה יכול להנחות את הערב של חנוכת הבית תנחה ותצליח. הסדר של הערב יכול להיות כפי שכתבת. מתאים ללמוד הלכות מזוזה ומשמעותה. וגם לעמוד על כיצד צריך להראות בית יהודי.