שאל את הרב

  • הלכה
  • פת, חלב, יין ובישולי גויים
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
האם צריך לחשוש לבישולי נוכרים במסעדה שעובדים בה גויים המבשלים את האוכל?
תשובה
במאכלים אשר מתבשלים במסעדה ואינם נאכלים כשהם חיים (כגון: חומוס, תפוחי אדמה, חצילים, בשרים וכד'), יש בעיית בישולי עכו"ם. הפיתרון המוצע לכך הוא הדלקת האש על ידי יהודי מערב שבת. אם לא נעשה הדבר: לכתחילה יש להגעיל את הכלים, ובדיעבד מספיק להשהותם עשרים וארבע שעות ללא שימוש, ואם בישלו בו בתוך כ"ד שעות התבשיל לא נאסר. רבני כולל "ארץ חמדה".
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il