- הלכה
- פת, חלב, יין ובישולי גויים
בישולי נכרים במסעדה
שאלה
האם צריך לחשוש לבישולי נוכרים במסעדה שעובדים בה גויים המבשלים את האוכל?
תשובה
במאכלים אשר מתבשלים במסעדה ואינם נאכלים כשהם חיים (כגון: חומוס, תפוחי אדמה, חצילים, בשרים וכד'), יש בעיית בישולי עכו"ם. הפיתרון המוצע לכך הוא הדלקת האש על ידי יהודי מערב שבת. אם לא נעשה הדבר: לכתחילה יש להגעיל את הכלים, ובדיעבד מספיק להשהותם עשרים וארבע שעות ללא שימוש, ואם בישלו בו בתוך כ"ד שעות התבשיל לא נאסר.
רבני כולל "ארץ חמדה".

חומוס כשר גם לרב אליהו?
הרב שלום אילוז | ה טבת תשס"ז
דיני יין נסך
הרב אוריאל טויטו | כ"ז טבת תשס"ט
שימוש בכלי אוכל של גוי לשבוע
הרבנות הראשית לישראל | י"ב תמוז תשפ"ב
הלכות כשרות בחוץ לארץ
הרבנות הראשית לישראל | כ"ו מרחשון תשע"ה

רבנים שונים

משפחה או בעל?
ג אייר תשס"ב

אני רוצה להאמין "על באמת"
י סיון תשס"ב

בעיות צניעות בהדרכה
כ"ה שבט תשס"ב

ברכת המזון במוצאי שבת
י מרחשון תשס"ג

מה מברכים על לחמניות מאודות ("באן")
הרב עזריה אריאל | י"א אלול תשע"ט

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח

הלכות חודש סיון - על פי הרב מרדכי אליהו זצ"ל
הרב יצחק בן יוסף | כ"ה אייר תשע"ט
מתי אומרים תיקון חצות ןלאה
הרב חגי לרר | י"ח מרחשון תש"פ

איך מכינים דייסה לגוזל-תוכי בשבת?
הרב יצחק בן יוסף | י"ב סיון תשפ"ג
