- הלכה
- פת, חלב, יין ובישולי גויים
בישולי נכרים במסעדה
שאלה
האם צריך לחשוש לבישולי נוכרים במסעדה שעובדים בה גויים המבשלים את האוכל?
תשובה
במאכלים אשר מתבשלים במסעדה ואינם נאכלים כשהם חיים (כגון: חומוס, תפוחי אדמה, חצילים, בשרים וכד'), יש בעיית בישולי עכו"ם. הפיתרון המוצע לכך הוא הדלקת האש על ידי יהודי מערב שבת. אם לא נעשה הדבר: לכתחילה יש להגעיל את הכלים, ובדיעבד מספיק להשהותם עשרים וארבע שעות ללא שימוש, ואם בישלו בו בתוך כ"ד שעות התבשיל לא נאסר.
רבני כולל "ארץ חמדה".

שתיית וויסקי עם גוי בעבודה
הרב יצחק בן יוסף | ט"ז כסלו תשפ"א

החזרת יין נסך למוכר
הרב נועם דביר מייזלס | כ"א שבט תשפ"ב

חרטה על הקפדה על חלב נוכרי
הרה"ג דוב ליאור | כ"ה שבט תשע"ד

בישולי גויים
רבנים שונים | כ"ד אייר תשס"ט

רבנים שונים

בעיות צניעות בהדרכה
כ"ה שבט תשס"ב

לימוד תורה בגיל צעיר
כ"ח אדר תשס"ב

קשר בין בחור ובחורה בגיל צעיר
ב אייר תשס"ב

נחמה להורים שכולים
י"ז תמוז תשס"ב

טעם הדלקת מדורה בל"ג בעומר
רבנים שונים | כ"ב אייר תש"ע

מדורת ל"ג בעומר בשנת אבל
הרב שלום אילוז | י"ד אייר תש"ע
להסתפר ולשמוע מוזיקה בל"ג בעומר
הרב בנימין במברגר | י"ז אייר תשס"ט

תספורת וגילוח בערב ל"ג בעומר
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ח אדר תשס"ו

יחס לערבים
הרב דוד חי הכהן | י"ז אייר תשפ"ב

האם מותר להסתפר בליל ל"ג בעומר לצורך חשוב
הרב נועם דביר מייזלס | י"ז אייר תשפ"ב

רכישת בית שהיה שייך לאדם שמתנהג בדרך פסולה
הרב דוד חי הכהן | י"ז אייר תשפ"ב
