- הלכה
- פת, חלב, יין ובישולי גויים
450
שאלה
האם צריך לחשוש לבישולי נוכרים במסעדה שעובדים בה גויים המבשלים את האוכל?
תשובה
במאכלים אשר מתבשלים במסעדה ואינם נאכלים כשהם חיים (כגון: חומוס, תפוחי אדמה, חצילים, בשרים וכד'), יש בעיית בישולי עכו"ם. הפיתרון המוצע לכך הוא הדלקת האש על ידי יהודי מערב שבת. אם לא נעשה הדבר: לכתחילה יש להגעיל את הכלים, ובדיעבד מספיק להשהותם עשרים וארבע שעות ללא שימוש, ואם בישלו בו בתוך כ"ד שעות התבשיל לא נאסר.
רבני כולל "ארץ חמדה".
חלב מיובא
הרבנות הראשית לישראל | כ"ה שבט תשפ"ד

בישולי גויים בסופרמרקטים
מכון התורה והארץ | כ"א אלול תשע"א

האם מותר לאכול פיתה שהכין ערבי?
מכון התורה והארץ | ב טבת תשע"ב

פירות בבית מלון גוי
הרב שלום אילוז | כ תמוז תש"ע

קדיש
הרב יצחק בן יוסף | כ"ד ניסן תשפ"ה

האם להלחם בבית משפט כדאי לשים אפוטרופוס לאבא שלי?
הרב אליקים לבנון | כ"ד ניסן תשפ"ה
