ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בישולי נכרים במסעדה | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ט אלול תשס"ג

בישולי נכרים במסעדה


רבנים שונים

שאלה:
האם צריך לחשוש לבישולי נוכרים במסעדה שעובדים בה גויים המבשלים את האוכל?

תשובה:
במאכלים אשר מתבשלים במסעדה ואינם נאכלים כשהם חיים (כגון: חומוס, תפוחי אדמה, חצילים, בשרים וכד'), יש בעיית בישולי עכו"ם. הפיתרון המוצע לכך הוא הדלקת האש על ידי יהודי מערב שבת. אם לא נעשה הדבר: לכתחילה יש להגעיל את הכלים, ובדיעבד מספיק להשהותם עשרים וארבע שעות ללא שימוש, ואם בישלו בו בתוך כ"ד שעות התבשיל לא נאסר.

רבני כולל "ארץ חמדה".


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il