• שאלות כלליות

תואר לפני חתונה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ז מרחשון תשס"ט
שאלה
קראתי שהרמב"ם כותב בהלכות דעות שאדם חייב לקנות בית וללמוד מקצוע לפני שישא אישה, והרב שמואל אליהו כתב שאמנם הקלו בימינו לגבי הדירה אבל לא לגבי המקצוע. האם גם תלמידי ישיבה צריכים לחכות עד שירכשו מקצוע? הרי אם קודם נלמד כמה שנים תורה ולאחר מכן כמה שנים מקצוע ורק אז נתחתן, תופעת הרווקים המבוגרים בימינו תהיה רק ההתחלה. מהי דעת הרב בנושא?
תשובה
בדורינו תנאי החיים שונים מאד. והעיקר, מה שצריך ללמוד מהעיקרון של הרמב"ם, שמי שנושא אשה צריך שיהיה לו ברור כיצד הוא מפרנס את המשפחה.