• שבת ומועדים
  • תפילות ראש השנה

תפילת שליח ציבור בשחרית ומוסף

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ז תשרי תשס"ד
שאלה
בראש השנה אנו נוהגים כי שליח הציבור בתפילת שחרית ממשיך בתפילה עד הכנסת ספר תורה אילו שליח הציבור בתפילת מוסף עולה לעמוד בתפילת "הינני". אחד המתפללים טען כי, המזמור "אשרי יושבי ביתך" שייך לתפילת מוסף ולכן על שליח הציבור בתפילת מוסף לכלול בתפלתו את המזמור "אשרי יושבי ביתך" ומה שאנו נוהגים עם שליח הציבור של תפילת שחרית אינו נכון מעיקר הדין ולכן יש לשנותו. ברצוננו לברר כיצד יש לנהוג מעיקר הדין.
תשובה
מכיון שאין לחזן באשרי תפקיד של הוצאת הציבור ידי חובה אין נפקא מינה מי אומר את הפסוק הפותח והמסיים. את זאת יכול לעשות גם מי שאינו חזן. בהגדרה מדויקת תפילת שחרית הסתיימה עם הוצאת ספר התורה.