• כוונה וחשק להתפלל

לכוון בתפילה לעבר המשיח

הרב אוריאל טויטו

י"ד תמוז תשס"ח
שאלה
נאמר שיש משיח בכל דר ודר ונאמר גם לכוון על צדיקי הדור שיעלו את התפילה. אז השאלה שלי היא, האם לכוון בתפילה לכיוון המשיח שיעלה את תפילתי אפילו אם איני יודע את שמו?
תשובה
בתפילה צריך לכוון אל ריבונו של עולם, שאליו אנו מתפללים, ולא אל אנשים כאלה או אחרים. ובכלל ההדרכה הרוחנית הנכונה היא שהאדם יתרגל לסמוך על העבודה שלו, בחומר וברוח, ולא יפיל את האחריות לתפילתו או להצלחתו על אחרים, גם לא על צדיקים. אם הקב"ה ציוה אותך להתפלל סימן הוא שאתה יכול להתפלל בעצמך ואינך צריך סעד של אחרים. נכון הוא שיש ערך לתפילתם של צדיקים, אך אין הכוונה שהיא תבוא במקום התפילה של האדם עצמו. לכן התרכז בתפילתך ותכוון אותה אל הקב"ה מתוך אמונה שהוא "שומע תפילה" - כל תפילה. שיתקבלו תפילותיך ברצון.