• תרומות ומעשרות - כללי

מטבע של מעשר שני שהתערבב

מכון התורה והארץ

כ"ח כסלו תשס"ט
שאלה
לצורך בצוע המעשרות ייחדתי מטבע שעליו אני מחלל את המעשר השני. אשתי ראתה מטבע זה ולא ידעה שהוא המטבע שאני מחלל עליו ושמה אותו בצדקה. מדובר במטבע של 10 אגורות שהספקתי לחלל עליו רק פעם אחת. שאלתי היא: א. מה עליי לעשות עכשיו? ב. מה דין קופת הצדקה, (יש בה 34 מטבעות של 10 אגורות, כולל המטבע של חילול המעשר השני)?
תשובה
לפי הבנתי המטבע כעת היא בתוך קופת הצדקה, ועל כן אתה יכול לייחד כעת מטבע חדשה, ולאמר שכל מעות המעשר שני שיש לך בקופת הצדקה מחוללות על פרוטה במטבע החדשה, ומכאן ואילך מטבע זו היא תהיה המיועדת לך, והראשונה אין לה כל משמעות שהיא חולין גמורין. כמו כן, כדי להמנע מתקלות כאלו והדומות לה אתה יכול להרשם לבית האוצר (08-6847325) שהם מטפלים בעבורך במטבע. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי