• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות פרטיות בסוגיות שונות

איפה רשום על מעשר

רבנים שונים

ט"ז שבט תשס"ט
שאלה
שלום. נאמר לי שבתורה הקדוש ברוך הוא אמר "נסוני" על מעשר. היכן מופיע הפסוק?
תשובה
וא"ר יוחנן מאי דכתיב עשר תעשר עשר בשביל שתתעשר אשכחיה ר' יוחנן לינוקא דריש לקיש אמר ליה אימא לי פסוקיך א"ל עשר תעשר א"ל ומאי עשר תעשר א"ל עשר בשביל שתתעשר אמר ליה מנא לך א"ל זיל נסי אמר ליה ומי שרי לנסוייה להקב"ה והכתיב (דברים ו, טז) לא תנסו את ה' א"ל הכי אמר רבי הושעיא חוץ מזו שנאמר (מלאכי ג, י) הביאו את כל המעשר אל בית האוצר ויהי טרף בביתי ובחנוני נא בזאת אמר ה' צבאות אם לא אפתח לכם את ארובות השמים והריקותי לכם ברכה עד בלי די מאי עד בלי די אמר רמי בר חמא אמר רב עד שיבלו שפתותיכם מלומר די. (תענית דף ט, א) בברכת התורה, WWW.Yeshiva.org.il