• שאלות כלליות

לימודי ריקוד בבית ספר מעורב

הרב רואי מרגלית

ט"ז מרחשון תשס"ד
שאלה
אני גרוש ללא בת זוג עדיין, ומרגיש צורך ללמוד ריקודי שנות הששים. האם מותר לי ללמוד ריקודי שנות הששים, בהנחה שהלימוד והתרגול כוללים בהכרח גם ריקוד עם נשים. הנשים הן חילוניות הלבושות לפי טעמן. גם אם לבושן אינו צנוע במונחים דתיים, זה הוא לבושן הרגיל שלא מתוך כוונה לגרות. השאלה מתרכזת בתחום הלימוד והתרגול בבית ספר לריקוד, כשכל הזמן המורים ו\או המורות נמצאים ומשגיחים וכל הריקודים קצובים בזמן לפי לוח הזמנים של תכנית הלימודים. אין הכוונה למועדון ריקודים אלא כאמור ללימוד בבית ספר לריקוד במטרה לרכוש ולדעת מיומנות זו.
תשובה
אני מבין את שאלתך, אך ההלכה אינה מבחינה בין הכוונות (גם כשכוונתך היא לימודית טהורה) , וגם אם אין כוונת ראייה או שזה לא משפיע עליך הדבר ג"כ אסור, כי אסור להסתכל אפילו על זקנה או מכוערת שלבושה לא צנוע (שו"ע), וכן אסורה נגיעה בכל מקרה באשה ואפילו פנויה (מדין נדה). ויש להשתדל לנסות למלא את הצורך והרגש בפעילויות אחרות שימלאו ויספקו את מאוויך. ובעז"ה אני מאחל לך שתמצא בת-זוג מתאימה ושתהיה ביניכם חיבה והבנה ותזכו לבנין עדי-עד בשלום ורעות. הרב רואי מרגלית.