שאל את הרב

  • הלכה
  • מוצרים שונים

בשר נא ומתובל - כשר?

undefined

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ז מרחשון תשס"ד
שאלה
האם בשר נא כשר? לדוגמא קרפצ’יו (בקר חתוך דק שמוגש עם חומץ בלסמי ולימון)? האם התבלינים מוציאים דם מהבשר? מה לגבי החומץ (הופך את דינו למבושל או אולי דווקא צומת אותו)?
תשובה
התבלינים- ובפרט החריפים שבהם - מטריפים את הבשר וגם מליחה וצליה לא יוכלו עוד להכשירו. הפתרון הוא להכשיר את הבשר ורק אח"כ לתבל אותו.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il