- הלכה
- מוצרים שונים
בשר נא ומתובל - כשר?
שאלה
האם בשר נא כשר? לדוגמא קרפצ’יו (בקר חתוך דק שמוגש עם חומץ בלסמי ולימון)? האם התבלינים מוציאים דם מהבשר? מה לגבי החומץ (הופך את דינו למבושל או אולי דווקא צומת אותו)?
תשובה
התבלינים- ובפרט החריפים שבהם - מטריפים את הבשר וגם מליחה וצליה לא יוכלו עוד להכשירו. הפתרון הוא להכשיר את הבשר ורק אח"כ לתבל אותו.

כשרות לפסח
מכון התורה והארץ | י"ז ניסן תשפ"ב
כשרות תמרים שהגיעו מהארץ לחו"ל
הרבנות הראשית לישראל | י"א ניסן תש"פ
חלב אם
הרב בנימין במברגר | כ"ב תמוז תשס"ח

כשרות סנדוויץ’ במקום עבודה
הרה"ג דוב ליאור | ד תמוז תש"ע

הרה"ג יעקב אריאל
נשיא ישיבת ההסדר רמת-גן וארגון חותם. לשעבר רב העיר רמת גן ואב בית הדין לדיני ממונות.

גילוח במוצאי תשעה באב
כ"ט תמוז תשס"ב

הליכה לקולנוע
ב אב תשס"ב

נוסח תפילה
כ"ד אב תשס"ב

קריאה בספר "מאור עיניים" ושאר ספרים שהוחרמו
י"ד אב תשס"ב
גילוח בחול המועד
הרב אליעזר מלמד | כ"ג ניסן תשס"ז
שימוש בסוכה בשמחת תורה
כולל הלכה בית אל | כ תשרי תשע"ט

כיבוס בחול המועד בימינו
הרה"ג דוב ליאור | י ניסן תשס"ח
ישיבת שבעה בחול המועד ובחנוכה
הרב בנימין במברגר | י"ז אלול תשס"ח

אכילה בתשיעי - ערב יום כיפור והשלכותיה
הרב עזריה אריאל | י"א תשרי תשפ"ד
