• איך ומה להחליט?

מפחד להתחתן

הרב ש. יוסף וייצן

כ סיון תשס"ט
שאלה
ברצוני להתיעץ עם הרב בנושא הזוגיות. הכרתי בחור ואנו מכירים שנתיים. במהלך השנתיים האלו נפרדנו וחזרנו ושוב. הסיבה שעוד לא התחתנו זה שהוא נורא מפחד ממחויבות. אנו נורא אוהבים אחד את השני. אנו לא רוצים להפרד, להפך שנינו רוצים להקים בית, אבל הוא נורא מפחד מהאחריות הזו. מה עלי לעשות כדי שאוכל לעזור לו לצאת מהפחד? אני חייבת לציין שדיברנו על חתונה אבל הפחד פשוט מרחף מעליו, מה עלי לעשות?
תשובה
אם הוא באמת אוהב אותך תבקשי ממנו שילך לקבל עזרה מקצועית. אם הוא לא רוצה ללכת לקבל עזרה זה סודק את הביטחון שהוא יכול להעניק לך ביטחון ולהתחשב בצרכים שלך. זה הטסט שתעשי לו. אני מאד מקווה שהוא יעמוד בברור הזה.