שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם

הכשרת כיור

undefined

רבנים שונים

ג אייר תשס"ט
שאלה
ברצוני להכשיר את כיור ביתי להפרדת חלב ובשר. עברתי לדירה שכורה ויש לי 2 כיורים שלא שמרו כשרות בהם קודם. מה עליי לעשות?
תשובה
הכשרת כיורים שנטרפו נעשית ע"י עירוי של מים רותחים על כל חלקי הכיור, כלומר: מרתיחים מים בקומקום, ומיד בגמר הרתיחה בעוד יש בועות במים שופכים את המים על כל חלקי הכיורים, ואז מחליטים איזה כיור ישמש ככיור בשרי ואיזה כיור ישמש ככיור החלבי. דבר נוסף הצריך הכשרה בבית בו איננו יודעים אם שמרו בו על הפרדה בין בשר לחלב זה השיש. תחילה מנקים את השיש מכל שאריות המזון שיש בו, בפרט במקומות החיבור והחריצים. לא משתמשים בשיש 24 שעות לפני ההכשרה, ובתום ההמתנה מרתיחים מים בקומקום, ובשעה שהם מעלים בועות שופכים מן הקומקום את המים על השיש. יש להקפיד לעבור על כל חלקי השיש ולנגב את השיש בין עירוי לעירוי, מפני שדרך המים להתפשט לכל מקום, ואז יכול להיות שהעירוי נעשה על מים שהתפשטו על השיש והתקררו, ולא על השיש עצמו. במשך כל זמן העירוי, על הקומקום להיות מחובר לחשמל (ואפשר להשתמש בחוט מאריך), והמים צריכים לבעבע. (מקורות: ספר הכשרות פר' א, הע' כב ולב) הרב אלחנן לוין
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il