• שאלות כלליות

קופות צדקה ללא בעלים

הרה"ג דוב ליאור

ז אייר תשס"ט
שאלה
ברשותי 3 קופות צדקה מלאות וכל אחד שייך לאירגון שונה. אין באפשרותי כ"כ לדעת של מי הן ואיך למסור להן את תכולת הקופה. לכן ברצוני לדעת, האם מותר להעביר את תכולת הקופה לקופת צדקה אחרת ולמסור אותה?
תשובה
אם יש כתובת או מספר טלפון, צריך לעשות לפחות השתדלות של שיחת טלפון, למסור לאותו ארגון שיש לך קופה ושיבואו לקחת, ותגיד מראש שאם תוך שבועיים-שלושה הם לא באים לקחת – אתה מעביר את הכסף לצדקה אחרת. אם אין לך שום כתובת, תיתן לצדקה אחרת.