• זוגיות

קשר עם פרוד - האם פסול עפ"י ההלכה?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"א אייר תשס"ט
שאלה
אני גרושה. הוא לפני גירושין. עזב את הבית שלו לפני כשנה וההליכים הרשמיים ברבנות עומדים להסתיים בקרוב מאוד (הסכם הגירושין חתום בבית הדין לענייני משפחה). אנחנו ביחד מזה כחצי שנה. האם הקשר בינינו פסול לפי ההלכה? האם יש כאן עניין של ניאוף מצידי או מצידו? במידה וכן, מה אפשר לעשות על מנת לתקן זאת? שנינו רוצים להמשיך את הקשר בינינו מאוד ולהקים בית בישראל, ב"ה.
תשובה
הקשר ביניכם כיום, כל עוד האיש לא התגרש, אינו ראוי. אך אין אתם אסורים זה לזה ותוכלו להנשא על פי ההלכה.