• איך למצוא שידוך?

שדכנים מומלצים

הרב רואי מרגלית

א כסלו תשס"ד
שאלה
אחותי היא בת 23 היא יוצאת לשידוכים כשנתיים בערך אך כל פעם מחדש אין הצלחה. היא בחורה נאה בעלת יראת שמיים צנועה נעימת הליכות. רציתי לשאול אם תוכלו להדריך אותנו לאיזה שדכן או שדכנית שאתם ממליצים נוכל לפנות היא מחפשת תלמיד ישיבה שלומד תורה כל היום בישיבת הסדר או ישיבה ציונית כל שהיא.
תשובה
לפני כמה שנים הוקם ארגון "ישפה" (אינני יודע מה הטל. שלהם אך היה כתבות על כך בעיתונים לפני מס' שבועות), ביוזמת חיים פלק יו"ר הדור הצעיר במפד"ל, ומטרתו להכניס למאגר בשיטה מיוחדת את מס' הבחורים והבחורות הגדול ביותר מקרב הציבור הדתי לאומי, ובעיקר את בני הישיבות והמכללות. לשם כך הם עברו בישיבות ובמכללות וראיינו בחורים ובחורות. המלצתי היא לגשת אליהם לראיון בו הם יכירו את אחותך וכן ישמעו ממנה על ציפיותיה מבן זוגה, וכך היא תיכנס למאגר ויציעו לה הצעות ההולמות אותה. יש לציין שארגון זה פועל ללא מטרות רווח (למעט הוצאות מינימליות) ובברכת הרבנים. ובעז"ה בעתיד הקרוב נתבשר בשורות טובות במשפחתך ובעם ישראל. הרב רואי מרגלית.