• איך למצוא שידוך?

שידוך לבחורה שעברה אונס

הרה"ג יעקב אריאל

י טבת תשע"ב
שאלה
שלום. מדובר על בחורה שעברה אונס בלילה בביתה, ובני הבית לא התעוררו. רוב פרטי העניין אינם ברורים, וידועים לנו רק מעט פרטים. הבחורה נמצאת בגיל השידוכים. היא מעוניינת לספר על העניין לבחור כבר בפגישות הראשונות, גם כדי לחסוך צער של פרידה אחרי שנקשרים רגשית, ובעיקר כדי שלא ייווצר מצב של מקח טעות, כאשר הבחור נפגש איתה על סמך נתונים לא מדוייקים. אנו חוששים שסיפור המקרה יביא לדחייה של חלק גדול מההצעות. בנוסף, קיימת אפשרות שהבחור לא יקבל את הדברים כפשוטם, בגלל שכל הסיפור מעורר תמיהות רבות. ייתכן שיחשוב שלבחורה יש דמיונות שווא או שיחשוב שלא סיפרו לו את כל האמת על מעשה האונס. אנו חוששים שהבחור ייאלץ לספר לשדכן את הסיבה לביטול השידוך, והעניין יתפרסם ויגרום צער גדול למשפחה. (אפילו אם הפרסום הוא רק בקרב קבוצה קטנה של אנשים.) מה ניתן לעשות?
תשובה
ראשית כל צריך לברר עם פסיכולוג אם הטראומה שעברה לא תפריע לזוגיות. חוות דעת חיובית מקצועית תעזור לה למצוא שידוך. עליה להחליט היכן החשש למשבר גדול יותר לספר בהתחלה או בהמשך. דעתי נוטה לדחות לשלב מתקדם אך לא מתקדם מדי.