• שבת ומועדים
  • הלכות יום טוב

מנגל ביום טוב

הרה"ג דוב ליאור

ז סיון תשס"ט
שאלה
ידוע שהרבה רבנים התירו לעשות על האש במנגל בחג. ורציתי לשאול, מדוע אין בעיה של כיבוי שלא לצורך האוכל בנפנוף, אף שמטרתו להבעיר אבל כתוצאה ממנו נכבים המון גחלים וקיסמים קטנים? האם זה משום אינו מתכווין דלא ניחא ליה באיסור דרבנן?
תשובה
הרא"ש מתיר לכבות לצורך אוכל נפש ביו"ט כשאין דרך אחרת. כיוון שדרכו בכך אין בעיה. הרי גם בצליית כבד יש את אותה בעיה, שוודאי ע"י הטפטוף של הדם נכבים קצת גחלים, אך מכיוון שזה דרך הצלייה אין בכך בעייה.