• גזל ונזיקין

כרטיסיות באוטובוס

הרב מיכאל יומטוביאן

י"ד תמוז תשס"ט
שאלה
1.לפני שנתיים בערך הייתי בכיתה ט’ והייתי מקבל מהבית ספר כרטיסיות לנסיעה באוטובוס. העירייה הייתה נותנת אותם למי שזכאי לפי המרחק של הבית מהבי"ס. בכל מקרה, אני גר במרחק מתאים, אך בעיר שונה לכן לא הייתי אמור לקבל. ככל הנראה הייתה טעות בכתובת שלי וכן הייתי מקבל כרטיסיות. מה עלי לעשות עכשיו? 2.אני עובד בעבודה שבה צריכים בסוף החודש לשלם לי על נסיעות. אני נוסע באוטובוס ע"י כרטיסיה (לכן הנסיעה יותר זולה-2.5 ש"ח). האם עלי להגיד זאת למנהל של החברה, כדי שלא ישלם לפי מחיר נסיעה רגיל? ( 5 ש"ח)
תשובה
1: עליך להחזיר את שווי מה שקיבלת בטעות. 2: מעסיקך מודע לאפשרויות השונות לשלם בעבור הנסיעות. הסכום שאתה מקבל בעבור נסיעות הוא חלק מתנאי עבודתך ואין צורך לדווח על כך למעסיק. הרב מיכאל יומטוביאן