• קריאת שמות ושינויים

השם אבירם

הרב רואי מרגלית

כ"ב כסלו תשס"ד
שאלה
לפני 31 שנים נולד בני בכורי אבירם. קראתי לו ע"ש אבי ז"ל שקראו לו אברהם. מזה זמן רב שחברי העירו לי שהשם לא מתאים לבני בגלל בעיות שיש לו בתחום הפרנסה ועוד. חברי הציעו לשנות את שמו לאברהם עם אפשרות לקרוא לו בקצרה אבי. האם זה נכון? האם יש בשם אבירם משום שם לא טוב? מה עלי לעשות?
תשובה
רבי יהונתן אייבשיץ ז"ל בספרו יערות דבש (ח"ג דרוש ז) כתב שחיאל בית האלי שהיה שר האוצר של אחאב מלך ישראל קרא לבנו אבירם על שם אבירם שהיה בעדת קרח והוא היה רשע ולכן קרא לבנו בשם של רשע. כמובן שאצלך המקרה שונה והכוונה היתה לקרוא על שם אביך ששמו אברהם, עם כל זה כדאי באמת לשנות ולהחזיר את השם אברהם או בקיצור אבי על שם אביך ז"ל. ויהי רצון שה' ישלח לך ולו ולכל המשפחה פרנסה טובה ברוח וימלא כל משאלות לבכם לטובה לעבודתו יתברך. הרב רואי מרגלית.