• שנת האבל על הורים

הלכות שנת אבל על הורים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד תמוז תשס"ט
שאלה
לצערי ולדאבוני הרב, אימי נפטרה לפני כחודשיים. קשה הפרידה כי היתה מאוד פתאומית ומהירה. כידוע בני ישראל אוהבים לעזור אך הרצון הטוב גם מבלבל. א. האם מותר לשבת במסעדה לצורך אוכל ולא לאירוע? ב. האם מותר להשתתף באירוסין, ברית, וכיו"ב? ג. מה הדין לבגד חדש כאשר מדובר בחוסר ברירה? ד. בכלל, מה האיסורים?
תשובה
א. ללכת למסעדה - רק לצורך אוכל ואין מוזיקה משמחת וסעודת מרעות - אין בעיה. ב. אין להשתתף באירועים אלא רק לבוא לברית עצמה או לחופה ולעזוב מיד לאחר מכן כדי לא להשתתף בסעודה ובשמחה. ג. שמישהי אחרת תלבש את הבגד לכמה דקות ואח"כ את תלבשי אותו וכך תפטרי מהברכה. ד. משום כבוד הנפטרים לא מחדשים דברים חדשים, לא מברכים שהחיינו ולא הולכים לאירועים משמחים.