• מוצרים שונים

כשרות פטרית חלב טיבטית

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד תמוז תשס"ט
שאלה
יש טרנד חדש בארץ שמופץ מאדם לחברו, רץ כמו כדור שלג והולך להיות ה"דבר הבא". קוראים לזה: פטרית חלב טיבטית. ישנם כבר עדויות אין ספור על תועלת רפואית משימוש בפטריה (על ידי השראתה בחלב וע"י אכילת היוגורט הנוצר כתוצאה מכך) פטריה זו היא אוסף של בקטריה ועובשים מסוימים. האם היא כשרה?
תשובה
אינני מכיר אישית. אם זה לא ראוי לאכילה ולצורך טיפול רפואי אין צורך להמנע מזה. ועוד, שאינם נראים לעין והתורה לא אסרה דברים שלא נראים בעין בלתי מזוינת.