- הלכה
- בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
כף במאכל חריף
שאלה
האם הכנסת כפית לסחוג חריף או חרדל חריף הופכת אותו לבשרי או חלבי בהתאם לכפית שהכנסתי?
תשובה
כתב בספר הכשרות שהאוכלים סחוג צריכים ליחד לו כפית פרוה. אמנם בדיעבד אפשר להקל כיון שאין "דוחקא דסכינא". ומדובר כמובן שהכפית אכן הוכנסה אי פעם לכלי ראשון רותח בשרי/חלבי (בד"כ לא מצוי).
הרב רואי מרגלית.
לאכול דבר חריף עם גבינה
הרב בנימין במברגר | ז תשרי תשע"א
בצל על קרש חיתוך פרווה עם סכין בשרית
כולל הלכה בית אל | ג כסלו תש"פ
הלכות בצל
הרבנות הראשית לישראל | י"ג טבת תשע"ג
מרק עם בצל (בושל בבשרי) בכלי חלבי
הרב בנימין במברגר | י"ג אייר תשפ"ב
הרב רואי מרגלית
ראש כולל הלכה בישיבת בית אל.
קדושה ברצועות התפילין
י"ח אדר א' תשס"ג
פדיון בת כהן
י"א אדר א' תשס"ג
הכשרת כלים שחוממו במיקרוגל
י"א אדר א' תשס"ג
מתי חל יום השנה
י"ח אדר א' תשס"ג
מה מותר לעשות בפסח
הרב בנימין במברגר | ז ניסן תש"ע
כפית חלבית וצלחת בשרית
הרב רואי מרגלית | ז מרחשון תשס"ה

כי לא ידח ממנו נידח
הרב דוד חי הכהן | כ"ב תמוז תשע"ג

גידול בעלי חיים ואכילת חלבי בשבת
הרה"ג דוב ליאור | ח מרחשון תשס"ט

שינוי שם משפחה
הרב נועם דביר מייזלס | י"ד אייר תשפ"ב
סמכויות התנאים והאמוראים
הרב חיים שריבר | י"ד אייר תשפ"ב
איך ללמוד תנ"ך?
הרב חיים שריבר | י"ד אייר תשפ"ב
