שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

כף במאכל חריף

undefined

הרב רואי מרגלית

כ"ב כסלו תשס"ד
שאלה
האם הכנסת כפית לסחוג חריף או חרדל חריף הופכת אותו לבשרי או חלבי בהתאם לכפית שהכנסתי?
תשובה
כתב בספר הכשרות שהאוכלים סחוג צריכים ליחד לו כפית פרוה. אמנם בדיעבד אפשר להקל כיון שאין "דוחקא דסכינא". ומדובר כמובן שהכפית אכן הוכנסה אי פעם לכלי ראשון רותח בשרי/חלבי (בד"כ לא מצוי). הרב רואי מרגלית.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il