- הלכה
- בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
כף במאכל חריף
שאלה
האם הכנסת כפית לסחוג חריף או חרדל חריף הופכת אותו לבשרי או חלבי בהתאם לכפית שהכנסתי?
תשובה
כתב בספר הכשרות שהאוכלים סחוג צריכים ליחד לו כפית פרוה. אמנם בדיעבד אפשר להקל כיון שאין "דוחקא דסכינא". ומדובר כמובן שהכפית אכן הוכנסה אי פעם לכלי ראשון רותח בשרי/חלבי (בד"כ לא מצוי).
הרב רואי מרגלית.

בצל "בשרי" במרק חלבי
הרב נועם דביר מייזלס | כ"ט תשרי תש"פ

כף עץ חלבית שערבבו בכלי בשרי
הרה"ג דוב ליאור | י"ד טבת תש"ע

הלכות בצל וסכין
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ה אדר תשס"ט
שום בכלי בשרי שהוכנס לכלי חלבי לא בן יומו
הרב בנימין במברגר | ה אדר א' תשפ"ב
הרב רואי מרגלית
ראש כולל הלכה בישיבת בית אל.
בשר וחלב - בריאות?
י"ח אדר א' תשס"ג
איפור בשבת
י"א אדר א' תשס"ג
אוכל שחייב ביעור לפסח
י"א ניסן תשס"ב
ענידת טבעת הקידושין
י"ח אדר א' תשס"ג

רכיבה על אופניים ביום הכיפורים
הרב שמואל הולשטיין | ז תשרי תשס"ט
עליה לקבר בעשרת ימי תשובה
הרב בנימין במברגר | ד תשרי תשס"ט

מניקה ביום כיפור - יכולה לשתות לשיעורים?
רבנים שונים | ה תשרי תשע"ט
עליה לקבר בעשרת ימי תשובה
הרב בנימין במברגר | ד תשרי תשס"ט
