• מצוות פריה ורביה

חייבים לתת גט כשאין ילדים?

הרב גדעון ויצמן

ד טבת תשס"ד
שאלה
אם זוג שנשוי כ-10 שנים ללא ילדים כאשר לבעל יש 2 ילדים מנישואיו הראשונים, האם האישה מחוייבת במתן גט אם הבעל דורש ממנה זאת?
תשובה
קודם כל האשה אף פעם לא נותנת גט, אלא להיפך הבעל נותן גט לאשתו. לכן השאלה היא אם הוא יכול לחייב אותה לקבל את הגט. נכון שכתוב בהלכה שזוג שאין להם ילדים 10 שנים צריכים להתגרש כדי שהבעל יכול לקיים מצות פרו ורבו עם אשה אחרת, אבל היום המצב קצת אחרת כיון שיש הרבה דרכי טיפול בבעיות פוריות, ולכן מן הראוי שזוג יבררו את סיבת העקרות ויטפלו בה ללא צורך בגירושין. בנוסף מי יכול לומר שסיבת האי-פוריות היא האשה אולי זה דווקא הבעל שיש לו בעיה, וגם אם הוא יתחתן עם אשה אחרת לא יהיו לו ילדים, ולמרות שיש לו כבר ילדים, לא אמרת בני כמה הילדים. המצב שלו יכול להשתנות עם השנים. לכן ראוי שיפנו למומחה שיבדוק את סיבת האי-פוריות לפני שיחשבו על גירושין. כדאי מאד גם לפנות לאחד מרבני מכון פוע"ה 026515050 והוא ישמח לייעץ לכם על איזה בדיקות צריך לעבור.