• הלידה ומה שאחריה

קריאת שמע ישראל ומודה אני לתינוק בן יומו

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ל אב תשס"ט
שאלה
בשעה טובה נולד לנו בן. האם יש עיניין להגיד בקול רם ליד התינוק: מודה אני, שמע ישראל וליטול לו ידיים כל בוקר? אשמח לדעת באופן נרחב מה צריך לעשות לתינוק בן יומו באופן הרוחני, אם בכלל צריך.
תשובה
אם רוצים לחנך את התינוק צריכים ההורים לתקן את עצמם כל הזמן יותר. ולהיות דוגמא לילד וכאשר יגיע לגיל חינוך לחנכו לפי גילו. אם האבא ישתדל להרבות בתורה ומצות ומדות טובות והבית יהיה בית מלא בתורה ומצות זה הדבר שיש לעשות לתינוק מבחינה רוחנית.