• תנועות נוער

הדרכה תוכחה ואהבה מגיל מוקדם

הרב ש. יוסף וייצן

ה תשרי תש"ע
שאלה
1.אני גר בישוב דתי. בערב שבת אחד, אחת המדריכות דיברה והסתובבה עם בנים (הסניף נפרד הישיבות צוות מעורבות). זה דבר לא מקובל אצלנו ואמרתי לה בצורה עדינה מאוד באי מייל ואחר כך הבאתי הוכחות לבעייתיות שבזה. היא התעצבנה עלי, האם נהגתי כשורה? 2. אני אוהב מישהי (לא זאת מהשאלה הקודמת...) מגיל שבע (כיתה ב’). האם זו אהבה אמיתית (היום אני בכיתה י’’א)?
תשובה
1. נהגת נכון בנוגע להערה למדריכה. אולם לאחר שהערת אין להרבות במחלוקת. 2. בנוגע לחיבתך לפלונית. אי אפשר לדעת האם מדובר על דמיונות חיצוניים או על התאמת אמת. ראשית, יש לנו שכל לבדוק האם יש בכלל מקום להתאמה. אם השכל לא דוחה זאת, כשיגיע הזמן יש לבדוק יותר לעומק האם מדובר על דבר אמיתי. בכל אופן, מכיון שאתה צעיר יש לדחות את הבירור כמה שניתן.